ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Park Bercy



Suncani petak, taj je bio uvertira u nadolazece suncane pariske dane uputih se prema La cinematique française kako bih pogledala izlozbu, lik i djelo Tim Burtona, americkog filmskog redatelja, producenta, scenarista i konceptualnog umjetnika ciji nisam pretjerani obozavatelj, ali covjek je zanimljiv i nikada necu zaboraviti djecje nocne more radi gledanja Bubimira. Na izlozbi me se najvise dojmila japanska inacica Ivice i Marice.

Buduci da je bila guzva, prosetale smo do Bibliothèque nationale de France i broncanih skulptura koje se nalaze uz Seinu, Les enfants du monde, skulpture predstavljaju djecu svijeta u tradicionalnim nosnjama, a simboliziraju ulazak u 21. stoljece, postavljene su 2001.godine.




U neposrednoj blizini nalazi se i Palais Omnisports de Paris - Bercy, dvorana u kojoj se odvijaju veliki sportski ili koncertni eventi, otvorena 1984.godine, vrlo lako cete ju prepoznati radi oblika piramide prekrivenog travnjakom.
I jedna zanimljivost kao osvrt na moj rujanski post u kojem se pitah da li postoji postenje u Parizu, e pa izgleda da postoji. Naime, prijateljica koja je isla sa mnom pogledati izlozbu Tim Burtona, bila je na njoj prije dva dana i kupila magnetice za hladnjak, no gospoda koja ih je uredno naplatila, nije isto stavila i u vrecicu, vjerojatno slucajno, pa je prijateljica ponovno kupovala iste magnetice, gospodin za susjednom blagajnom ju je prepoznao i pitao da li je bila ovdje prije dva dana na sto je ona potvrdno odgovorila pa se pozalila da nije dobila svoje magnetice, stoga je gospodin bio toliko ljubazan i dao joj magnetic. Bile smo potpuno sokirane ovim dogadajem. Ima postenja, ha? :)