utorak, 6. prosinca 2011.

Eiffel tower


Znate kako mnogi govore da je Eiffel samo hrpa željeza, pa i sama sam ovdje napisala da me nije oduševio, možda zapravo zato što svi o njemu pričaju (a da ne pričam da su me nagovarali dva dana da se uopće popnem gore…) 

Uglavnom, to željezo sada namjeravaju pretvoriti u najveće drvo na svijetu! O da. Ništa još nije potvrđeno sa stopostotnom sigurnošću, no mediji pišu. Naime, u lipnju iduće godine trebalo bi  početi postavljanje koje će trajati do siječnja 2013. godine, nekoliko stotina tisuća biljaka će okruniti  Eiffela te se tamo zadržati četiri godine, osim ako i to ne produže, jer sjetimo se samo da je i sami Eiffel trebao biti instalacija u trajanju od dvadeset godina pa je potom postao najveća svjetska atrakcija. 
Što zapravo žele time postići, pa žele prikazati svjetski model ekologije, ekonomije, ljudskosti i kulturnih vrijednosti trećeg milenija. Oni koji su zabrinuti oko Eiffela koji svijetli, mogu odahnuti jer će Eiffel i dalje svijetliti kako svijetli još od 2002. godine.
Podsjećam, Tour Eiffel je najveća građevina u Parizu s najmanje sedam milijuna posjetitelja godišnje što ga čini jednom od najposjećenijih znamenitosti na svijetu.
Što o svemu kažu drugi ?
Turisti nisu oduševljeni tom idejom, a bogme ni sami Francuzi budući da projekt vrijedi 72 milijuna eura koji bi se u ovo doba mogli iskoristiti na neki bolji način.