utorak, 25. listopada 2011.

Salon du chocolat

Nema smisla da pišem u kakvom su sve obliku se može tamo pronaći čokolada već ću pokušati dočarati fotografijama čokoladnih skulptura koje naposljetku bude žao jesti koliko su zadivljujuće.
Ovo je nešto što sam čekala mjesecima i o čemu sam najviše razmišljala prije odlaska, tijekom dolaska i boravka u Pariz.... Salon du chocolat.

















Kao veliki ovisnik čokolade, kateogirčki tvrdim da jesam i razmišljala sam ozbiljno o nekom liječenju jer moja potreba za čokoladom graniči s realnim potrebama i unosom čokolade u ljudski organizam.
Naime, svaki dan, barem jedna čokolada, po mogućnosti Dorina koja nestane u 4minute, mjeriše mi!






















Željela sam posjetiti Salon du chocolat koji se odvija jednom godišnje u Versaillu, ove godine to je bilo od 20. do 24. listopada.  A zašto nisam otišla… Naime, morala sam se vratiti u Hrvatsku, baš kada traju dani čokolade tako da i ovo pišem iz Hrvatske, što mi je jako čudno. 


Ne znam kako uspijevam predbroditi tu žalost. Salon du chocolat  bude u nekoliko gradova na svijetu, Paris, Lille, Lyon, New York, Marseille, Kairo, Bologna, Shangai, a radi se na proširenju u još neke dijelove svijeta.


 Bilo da dođete samo gledati, diviti se, fotografirati ili pisati o njoj, na kraju ćete je i degustirati jer je to dopušteno, stoga je preporuka doći praznog želuca. Ovo je tradicija duga sedamnaest godina i prava šteta je ne biti dio nje.


Naravno, nakon propuštanja ovog događaja, jasno mi je da u Parizu ostajem još minimalno 365 dana :)