srijeda, 26. listopada 2011.

Salon du vintage


Osim selidbe i novog načina života, prilikom preseljenja u Pariz, odlučila sam promijeniti i stil odijevanja, što u Parizu uopće nije teško postići obzirom na mnoštvo trgovina, od onih u kojima su cijene vrtoglavo visoke do onih u kojima možete kupiti košulju dugih rukava jeftinije nego baguette za večeru, kao npr. baguette sam kupila za 1,13, a košulju za 1 euro. Koji zgoditak.

Ono što ću još propustiti dok sam u Hrvatskoj je Salon du vintage koji odvija se 29. i 30. listopada ove godine od 10 – 19h, ulaz je 3 eura. Ovo će biti osmi po redu.. Stavit  ću s youtuouba snimku od prošle godine. Izgleda fenomenalno i ne mogu vjerovati da ću čak i ovo propustiti!


 Osim onih prvih dana, kada sam pisala o prvom arondismanu i meki shoppinga, kada baš nemate vremena, kada tek dođete u Pariz, kad ste turist i kada niste paničar koji mora istražiti svaki kvadrat grada u koji odlazi, otići ćete tamo, a kad ste sve suprotno od nabrojanog, otkrit ćete vintage shopove koji su ovdje u malim uličicama, malim trgovinama, ali i po jednako malim, odnosno, niskim cijenama. 

Našla sam trgovinu u kojoj je sve od 1 do 10 eura. Naći se može svašta, od torbica, nakita do suknji, košulja, jakni itd. 16. listopada, u nedjelju, održano je nekoliko buvljaka na različitim lokacijama Pariza, bili su to arondismani 18,19 i 20.


Tamo sam išla s prijateljicom iz Finske, no  nsmo ništa kupile, sve smo brzinski prošle jer je bio prekrasan dan pa smo željele sjediti na travi, jesti  crêpe (francuska inačica palačinki o čemu će biti pisano naknadno) i promatrati ljude, to ovdje nikada ne dosadi.