utorak, 29. studenoga 2011.

Filmovi iz Pariza


Ako se pripremate na put u Pariz, sljedeći filmovi će vam biti i više nego odlična prva pomoć.  Izdvojit ću one koje sam gledala i kojima je radnja najviše smještena u Parizu, odnosno, gdje ga možete vidjeti.

Amelie, film iz 2001. godine, sniman na lokacijama Montmartre. Riječi su suvišne, jer imam osjećaj da sam  jedina koja je došla u Pariz ne pogledavši taj film. Potpuno frenchie.
Paris, je t'aime,  film iz 2006., sniman u nekoliko dijelova Pariza, svaki dio ima svoju priču ispričanu od drugog redatelja, definitivno može poslužiti i kao vodič, koje arondismane posjetiti.
Last tango in Paris, film iz 1972. godine s Marlon Brandom u ulozi, Parižanka i Amerkanac se upuštaju u seksualni odnos, napeto do samoga kraja, pariški ugođaj prisutan.

The dreamers, film iz 2003. godine, nema puno prikaza samog Pariza, ali ako želite doživjeti Pariz s kraja 60-tih kroz odnos troje mladh studenata, uživat ćete, i da se pohvalim, prijateljica mi je vidjela neki dan glumca iz filma (Louis) u Parizu. :-)

Before sunset, film iz 2004. godine o dvoje koji se sreću nakon devet godina tijekom kojih se nisu čuli niti vidjeli, kroz cijeli film se prožima Pariz, romantična drama.
A little romance, film iz 1979. godine o djevojčici Amerikanki, koja s obitelji preseli u Pariz, oni se brinu da se nema s kime družiti, a ona se zaljubljuje u dječaka svojih godina te oni odlaze..Pa, provjerite gdje. 
Forget Paris, film iz 1995. godine, ako ste ikada bili u vezi na daljinu i ako je sve funkcioniralo među vama, osim odluke gdje se konačno nastaniti da oboje budete sretni, svidjet će vam se film.
Everyone says I love you, film iz 1996. godine s liscem Woodyem, ima on nekoliko filmova snimljenih na lokacijama Pariza, ali izdvojila bih ovaj, pred kraj se zapravo vidi Pariz, najviše scena pod mostovima, uz Seinu, noću.
French kiss, film iz 1995. godine, Meg Ryan odlazi po zaručnika u Pariz koji ju je ostavio radi druge, vratiti u svoj zagrljaj, ali ona potom, eto, postaje osvojena french poljupcima. Nije kvalitetan kao neki na ovoj listi, ali ima prikaza Pariza, kao i juga Francuske pa ga radi toga vrijedi pogledati.
2 days in Paris, film iz 2007.godine, o Parižanki i Amerikancu, ako ste ikada bili u ljubavnoj vezi te upoznavali prijatelje svoje polovice, a nepoznat vam jezik, znat ćete kako sam se ja osjećala dok sam bila u identičnoj situaciji. Drago mi je da više nisam. (Jer mi je sada "poznat" :D)
Love in the afternoon, film iz 1957. godine, Pariza gotovo ni od kuda, ali ako želite zaviriti u kuće, svakodnevnicu jedne studentice koja se zaljubljuje u osvajača ženskih srdašaca, ako ste baš u romantičnom raspoloženju te poklonik prelijepe Audrey, neće vam biti lako odoljeti ovom filmu.
Uživajte !