subota, 5. studenoga 2011.

Drugi arondisman


Već postoje mjesta koje najčešće obilazim, na koja idem van, u shopping, šetnju, jesti itd, ali drugi eto nikad još nije bio “meta”. Drugi arondisman se nalazi između prvog, trećeg devetog i desetog. Rue Saint-Denis je ono što bih izbjegavala noću, bilo kakv provod, poprilično prljava, ima nekoliko sex shopova, a i prostitucija nije strana. No, nemojte se bojati zakoračiti u drugi arondisman jer jedino ova ulica nudi takvo što.
Ono što se ističe na kraju ta ulice je Port  Saint  - Denis. (port = vrata). 

Nastavila sam hodati po Bd. de Bonne Nouvelle gdje sam naišla na sajam antikviteta koji je bio izuzetno zanimljiv. Moglo se naći raznih predmeta, od nakita, fotoaparata, slika, umjetnina, porculanskog posuđa, odjeće, starih ura itd. Sajam traje ovaj vikend.





 Svinjice su me dobrano nasmijale :D

Neku večer sam bila u ovom klubu, upad je besplatan do 23.30, a zabava traje od srijede do nedjelje. Ujedno se tamo nalazi i kino, bila je gužva jer roditelji su željeli iskoristiti dan da s dječicom pogledaju koji animirani film. Subota im je baš dan za to, kao kod nas nedjelja čini mi se u Cinestaru.
 
Kad sam se udaljila od sajma antikviteta, par ulica dalje, bila je potpuno drugačija slika ovog djela arondismana..




 Église Saint-Leu-Saint-Gilles

Banque de France

Mnogi turisti su mi spomenuli Zagreb kao grad kojeg pamte po konjima, koji god trg, eto i konj, ali, imaju i Francuzi svojega, Louise XIV. Inače, ovo ispod je Place des Victoires na kojem se spaja šest ulica.

Bourse de Paris

I oni imaju Hard Rock


 Galerie Vivienne.Ova druga slika, tu se nalazi nekoliko trgovina samo s dječjim igračkama, pa ako trebate poklon za mališane, dobro mjesto, plus, ovani ovo što vidite je mjesto zamotavanja poklona kako se ne bi unutra radila guva i stvarao red. I, da, dobro vidite, već su okitili za Božić!